Aasien Elmamessut

Aasiyhdistys osallistui perinteiseen tapaan Elmamessuille Helsingin Messukeskukseen marraskuussa isänpäiväviikonloppuna. Kesällä hankittu teltta oli toista kertaa käytössä ja tällä kertaa sen kokoaminen ja messujen jälkeen myös purkaminen onnistui helpommin kuin viimeksi. Uusi teltta on hyvin jäykkä ja vaikeaa saada mahtumaan säilytyskassiinsa.

Aaseja meillä oli Judith ja Milka. Milkalle tämä oli jo kolmas Elmamessu, sillä ensimmäisen kerran se oli messuilemassa kolmen kuukauden ikäisenä. Näiden lisäksi paikalle saapui someaasi Sumu Sireeni, käy tutustumassa Sumuun sen omilla Facebook-sivuilla.

Karsinoissa oli tällä kertaa purun sijasta uudenlaista kuiviketta, Naturalian Superpahnaa. Se oli pienen pientä olkisilppua joka tuntui sopivan ainakin aaseille hyvin.

Aasiyhdistys osallistuu messuille siksi koska yhdistyksen tarkoitus on levittää aasitietoa. Vaikka Elmamessujen kävijäkunta onkin hyvin kaupunkilaista, on messuilla aina monta aasinomistajaa tai ihan oikeasti aasia hankkimassa olevaa ihmistä ja Teidän kanssanne on aina mukavaa vaihtaa pitkäkorvien kuulumisia! Yksillä messuilla saatiin aasikin kaupaksi kun perjantaina myyjä kertoi aasistaan ja viikonlopun aikana annoimme myyjän yhteystiedot eteenpäin. Lisäksi yhdistyksemme toimii suurimmaksi osaksi varoilla, joita saadaan myyntitavaroista. Jäsenmaksuista suurin osa kuluu suoraan jäsenlehden paino- ja postituskustannuksiin joten jonkinlainen myyntitoiminta on elinehto yhdistyksen toiminnalle. Ja jotta aktiivien olisi mukavaa toimia, on puitteiden oltava kunnossa. Olemme haaveilleet vuosikaudet hienosta messuteltasta ja sen olemme viimein pystyneet ostamaan.

Porukkamme kaipaa kuitenkin aina aktiiveja joten jos Sinä voisit tulla auttamaan messuständille, ole tarkkana kun kuulutamme Facebookissa tai kotisivuillamme porukkaa seuraaville messuille. Voit auttaa vaikka et (vielä) omistaisikaan aasia, aasilliset voivat vastailla aasikysymyksiin aasien luona ja sinä voit toimia myyntitykkinä.

Allaolevalla videolla on alku esiintymisestämme Eläinareenalla. Kerromme aaseista  ja aasit saavat esittää omia itsejään. Kuten videolta näkyy, jalat notkahtavat ja hiekka pöllyää areenalla. Juontajana Sari Heltelä  ja kysymyksiin vastaa Kaisa Määttänen. Milkaa taluttaa Anne Nuutinen ja Sumun apupoikana toimii Ville Toivonen. Videon kuvaus Piia Lukkaroinen ja Kaisa Määttänen.