Aasit telkkarissa!

Luontotoimittaja Paul Segersvärd lähestyi Suomen Aasiyhdistystä ja oli kiinnostunut tekemään jakson sarjaansa Luonto lähellä. Sarjan jaksot ovat viiden minuutin pituisia ja ne esitetään TV1-kanavalla Aamu tv-ohjelmassa.

Tuumasta toimeen ja mukaan suostui heti vihtiläinen aasinomistaja ja Asaiyhdistyksen hallituksen jäsen Tuike Ikola. Tuikella on kuusi aasia, hevonen ja muuli. Kaksi aaseista ja muuli ovat vielä varsoja.

Ohjelmaa kuvattiin yhteensä kuusi tuntia vaikkalopputulos on vain viiden minuutin pituinen! Välissä pidimme toki pienen kahvipaussin, jonka aikana aurinko alkoi paistaa ja saimme hienoja pätkiä ratsastaessamme aaseilla laitumella.

Tompan selkään pääsi myös Paul ja hän kokeili raviakin. Hän kertoi ettei ole ainakaan viiteentoista vuoteen ratsastanut, mutta se ei näyttänyt haittaavan.

Aasit ja Aasiyhdistys on näkynyt telkkarissa tähän mennessä lähinnä maikkairn kymppiuutisten kevennyksessä, joten olimme erittäin iloisia että nyt oli vuorossa asiallisempi pätkä, jossa ei naureskella aasien itsepäisyydelle.

Ohjelman voit katsoa Yle Areenasta tämän linkin kautta.

aasit11

aasit08