Elmamessut 2017 paketissa!

Osallistuimme Suomen Aasiyhdistyksenä jo kymmenettä kertaa Elmamessuille ja joka kerta messuilla on yhtä lämminhenkinen tunnelma! Messujen järjestäjä, Sanna Lehto, huolehtii meidän kaikkien näytteilleasettajien hyvinvoinnista ja takatiloissa on yhteinen taukohuone asiaankuuluvine eväineen, johon pääsee pakoon messuhulinaa, ainakin hetkeksi.

Meitä näytteilleasettajia oli pyydetty pukeutumaan talonpoikaishenkisesti, koska teemana oli tietenkin Suomi100. Muulille valitsin sinivalkoisen otsapannan ja yksi agilityesteestämmekin oli sinivalkoinen. Osa näytteilleasttajista oli varustautunut todella hienosti teeman mukaisesti ja ständit olivat todella hienoja! Mekin samme mukavasti rekvisiittaa lainaksi, oli perunaatikoita, perunalapiota ja vanhoja juuttisäkkejä.

Tänä vuonna mukanamme olivat jälleen Nuutisten kiltit ja messuhälinään tottuneet aasit Judith, Milka ja Venla. Venla oli viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin se oli vasta pikkuinen varsa! Edelleen sen erotti helposti varsaksi, vaikka nyt se oli jo vuotias. Viereisessä karsinassa edustivat miniaasit Rölli ja Samba, jotka asuvat Hevostoiminta Valkaksen luona Lopella. Miniaaseja ei Suomessa ole vielä kovin paljon, joten oli mukavaa saada niitäkin esille. Kolmannessa karsinassa oli minun omistamani muulitamma Muuli, joka oli messuilla myös viime vuonna.

Välimeren miniaasiori Rölli. Kuva: Emmi Jormanainen

Tarjosimme viime vuoden tapaan aasitalutusratsastusta kahdesti päivässä tunnin verran. Aaseilla ehti viikonlopun aikana ratsastaa peräti 258 lasta! Aasit jaksoivat hienosti, mutta tunti kerrallaan oli niille oikein sopiva pituus. Messuhallissa oli tänä vuonna mukavan lämmin, mutta se tietenkin verotti eläinten voimia. Monella oli jo aika muhkea talvikarva. Iltaisin heti kun messut sulkeutuivat, alkoi messuhallin ilmakin mukavasti viilentyä.

Aasit ja Muuli esiintyivät areenalla kerran päivässä 20 minuutin ajan. Olin tuonut mukanani muutaman pienen esteen kotitallilta ja kun en puhunut mikkiin, pyörimme Muulin kanssa ympäri kenttä ja suoritimme esteitä. Judithilla oli selässään kaksi toisiinsa sidottua Ikeakassina näyttämässä miten surkeilla varusteilla aasit joutuvat monissa maissa työskentelemään ja Milkaa ohjasajettiin ja näytettiin, että aasi pystyy ajohommiinkin. Satu kertoi miniaaseista ja muusta tilansa toiminnasta. Aasit eivät ehtineet harjoitella esteitä enen messuja, mutta Rölli ylitti pehmopuomeja rohkeasti viikonlopun aikana.

Muuli tutustumassa eläinareenaan

Hihkushopissa meillä on meneillään loppuunmyynti. Melkein kaikki tuotteet myydään pois sisäänostohintaan, koska supistamme verkkokauppaa ja tavaravarastoa kovasti. Jatkossa pöydästämme löytyvät suositut Aasipipot ja Ukkostuulen aasikyltit, mutta muut tuotteet poistuvat tarjonnasta sitä mukaa, kun niitä myydään. Kauppa kävi mukavasti ja melkein kaikki pehmolelut saatiin myytyä.

Seuraavat Elmamessut ovat muuten vasta keväällä 2019 ja jatkossa Elma on aina keväällä Lapsimesujen yhteydessä.

Milka ohjasajossa areenan esityksessä