Muuli- ja aasiviikonloppu Pukkilassa 23-25.8.2019!

Kuva: Tuike Ikola

Hutkon laama- ja eläintila sekä Suomen Aasiyhdistys järjestävä Muuli- ja aasiviikonlopun elokuussa 2019! Paikalle ovat tervetulleita kaikki aaseista ja muuleista kiinnostuneet ja mukaan voi ottaa joko oman/omat pitkäkorvat tai jos niitä ei ole, tilalta saa myös leirin ajaksi leiriaasin tai -muulin!

Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille, mutta lapset ovat tervetulleita huoltajansa seurassa.

Koska pienillä aaseilla ei voi aikuinen ratsastaa, on leirin ohjelma suunniteltu niin, että se sisältää kaikille varmasti runsaasti asiaa. Aasien kanssa keskitytään maastakäsittelyyn ja parempaan kommunikaatioon ja opettamiseen sekä ohjasajoon ja muuleilla on mahdollista myös ratsastaa, painorajojen puitteissa. Kurssilaiset jaetaan ryhmiin tavoitteiden ja eläinten mukaan.

Omat muulit ja aasit majoittuvat laidunpaikoille virikelaitumille, joissa on vapaa olki (ei mahdollisuutta karsinaan/hiekkatarhaan). Leiriläiset voivat valita kolmesta eri majoituksesta, lisätietoa saat Hutkon tilan verkkokaupasta, jossa myös leiri maksetaan.

Perjantai

Leiri alkaa aamulla yhdeksältä, jolloin tutustumme teoriassa aasien ja muulien erityispiirteisiin. Sen jälkeen leiriläisille jaetaan leirin ajaksi lainamuuli- tai aasi. Sanna Kauppisen opissa syvennymme maastakäsittelyyn ja käytännön harjoitteluun. Päivään kuuluu toki myös lounas, kahvitauko ja illallinen.

Lauantai

Tämä päivä on pyhitetty ohjasajolle ja ajolle. Kouluttajat näyttävät ja demonstroivat harjoituksia ja kärryillä ajoa. Tätä voi harrastaa kaikkien, ihan pientenkin aasien kanssa, joten aasin koko ei ole ongelma kun miettii harrastuksia aasinsa kanssa! Illalla tutustumme vielä naksutinkoulutukseen ja aasiagilityyn! Ja toki päivällä myös syödään ja illalla on mahdollisuus saunoa ja pulahtaa uima-altaaseen!

Sunnuntai

Leiri huipentuu vaellusretkeen muulien ja aasien kanssa. Talutamme tai ratsastamme eläimet laavulle, jossa nautimme nuotiolounaan. Matkaa tulee yhteensä noin 7 kilometriä.

Kouluttajat

Sanna Kauppinen, maastakäsittely ja ratsastus

Sanna on Sonkajärvellä asuva maatalousyrit-täjä ja hevostenkouluttaja, joka on hakenut oppia niin Saksasta kuin Yhdysvalloistakin. Hän painottaa kouluttaessaan maastakäsittelyn tärkeyttä ja etenee riittävän hitaasti nuorten hevosten kanssa. Hänen oma koulutus- ja ratsastustyylinsä mukailee kalifornialaista tyyliä “old vaquero horsemanship”, jossa hevosta rakennetaan hitaasti ja huolellisesti kohti tulevia työtehtäviään, olivat ne sitten karjanajoa, kouluratsastusta tai maastoratsastusta.

Sanna Kauppinen pitämässä valmennustuntia kesän 2018 muulileirillä Hutkon tilalla.

Natalia Turpeinen ja Maria Hautajoki, ohjasajo

Natalia on tallimestarina ja Maria ratsastuksen ja ajo-tuntien opettajan Askolan ratsutallilla. Kummallakin heistä on pitkä kokemus hevosalalta niin työpaikkojen kuin omien hevostenkin kautta. Heidän lähestymistapansa ohjasajoon ja ajo-opetukseen on ravipuolen lähestymistapa.

Hinnat

Kurssin hinta 280 € (sis ALV)

Hinta sisältää: Lainamuulin tai -aasin, viikonlopun ohjelma-annin ruokailuineen

Muuli tai aasipaikka: muulin tai aasin majoitus ja heinät/oljet leirin ajaksi 20 €/koko aika. Tarjolla vain laidun/tarhapaikkoja.

Esimerkkejä majoitusvaihtoehdoista:

Hutkon Möksä, 4 hlö, 60 €/vrk/mökki
Hetan Mökki, 3 hlö, 75 €/vrk/mökki
Even B&B, 3 hlö, 72 €/vrk/asunto

Hinnat jaetaan osallistujien kesken, eli jos esimerkiksi Hutkon möksä tulee täyteen, on hinta 15 euroa/vrk/hlö.

Sijainti: Hutkon laama- ja eläintila, Porrassuontie 23, 07560 Pukkila

Ilmoittautuminen

Hutkon tilan kotisivujen Varaamon kautta. Varaamon linkki vie suoraan oikeaan tuotteeseen.

Lisätietoa:
Puhelin: 040 5929664 (Anu Koivisto)
Sähköposti: laama@hutko.fi
Internet: www.hutko.fi

Kuva: Tiina Räikkönen

Alla oleva video on laavuretkestä, joka toteutettiin Muulileirillä vuonna 2018. Videon on koostanut Kaisa Määttänen.

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )