Suomen Aasiyhdistys ry

Aasien ja aasi-ihmisten kohtaamispaikka!

Suomen Aasiyhdistys ry on perustettu maaliskuussa 2008 Hämeenkyrössä.
Aktiivisten aasiharrastajien tarkoituksena on parantaa aasien ja aasiristeytysten tuntemusta ja hoitoa Suomessa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu aasitiedon jakaminen messuilla  ja kerran vuodessa järjestettävä aasileiri ja/tai aasipäivä.
Lisäksi yhdistys julkaisee Pitkäkorvat-jäsenlehteä kolme kertaa vuodessa sekä vuosittain seinäkalenterin.

Toivotamme joukkoomme niin nykyiset kuin tulevatkin aasinomistajat sekä kaikki muut aasifanit.

Vuonna 2014 yhdistyksessä oli 103 jäsentä.
Y-tunnuksemme on 22072881

Täytä jäsenlomake sivustollamme ja liity mukaan aasiharrastajien joukkoon!

Voit ottaa yhteyttä kaikissa asioissa hallitukseen, hallitus@aasiyhdistys.fi

Muutamia faktoja suomalaisista aaseista

• aaseja on suomessa vuonna 2015 noin 350-400, reilu puolet näistä on rekisteröity Suomen Hippokseen ja loput ovat joko rekisteröimättömiä Suomessa syntyneitä aaseja tai muista EU-maista tulleita passillisia aaseja.
  • vain pieni osa aaseista, 10-20 yksilöä edustaa jotakin tiettyä aasirotua. Muut ovat ihan vain aaseja.
  • suomessa ei hylätä aaseja tienposkeen kuten vaikkapa Espanjassa. Kun aasista on tarve luopua, sen saa kyllä Suomessa kaupaksi.
  • …tästä syystä Suomessa ei myöskään ole aasien pelastusjärjestöjä eikä hylättyjen aasien vanhainkoteja
  • …jonka takia Suomesta ei luultavasti voi hankkia ”adoptioaasia”.
  • aasit maksavat noin 1300e-3000e.
  • aasia ei voi pitää ulkona pelkän katoksen varassa läpi vuoden. Se pitää ottaa joko karsinatalliin yöksi syksystä kevääseen tai sillä on oltava hyvin tuulta pitävä pihattorakennus jonka pohja pysyy aina kuivana.
  • aasia ei myöskään voi pitää pelkästään karsinassa joka päivä, vaan sen pitää päästä jaloittelemaan ja olla tarhassa mielellään ainakin 12 tuntia vuorokaudesta.
  • aasin ylläpitokustannukset ovat samanlaiset kuin vastaavan kokoisen ponin tai hevosen. Vaikka aaseja ei yleensä kengitetä, on kengittäjä kutsuttava vuolemaan aasin kaviot kahden kuukauden välein.

cropped-aasiyhdistys_logomv.png

2 responses to “Suomen Aasiyhdistys ry

1. Hei, yritän löytää vuokrattavaa talutusaasia jo ensi sunnuntaina järjestettäviin juhliin Paraisilla, onko teillä infoa lähelläasuvista aaseista?

• Heippa Ellen! Löydät Suomen keikkaa tekevät aasit Aasikartaltamme. Voit myös laittaa ilmoituksen Suomen Aasiyhdistyksen Facebooksivuille niin jaamme sen kaikille tykkääjillemme. Aikataulusi on todella tiukka ja talutusaaseja on Suomessa kourallinen.